2012. december 30., vasárnap

Rózának

Bérmakeresztanyámnak unokája született. Ezt a takarót nem most csináltam, csak most van rá idő, hogy feltöltsem. A kis Róza amúgy tündéri, remélem, szeretni fogja.

2012. december 14., péntek

Karácsonyi készülődés nálunk

Aki ismer, az jól tudja, hogy igazi karácsony-őrült vagyok. Én az unalmas ősz kezdetétől már a karácsonyt várom és tervezek. Idén idő híján igen kevés dolog készült a házba, de elővettem a régi párnákat, amiket varrtam, mert az ezerféle kütyüt és kidíszítettem. A családi csizmákról már volt kép, azok fenyő girlanddal a lépcsőre kerültek És még ezek készültek.
Az adventi koszorúm. Valahol láttam a bögrés/csészés ötletet, azt kiegészítettem mézeskaláccsal, aszalt almával és naranccsal, meg néhány fahéjjal.

Filcből készültek ezek a díszek, az ablakban lógnak már. Csipke maradék a közepe. Ez sem saját ötlet, de már nem tudom, hol találtam. 

Mézeskalács figurák filcből a konyhaajtóra. 

2012. december 13., csütörtök

Ezek is a vásárra mentek

Tolltartók vagy akármi tartók

 Karácsonyi poháralátét
Karácsonyfás poháralátét

Szívecskés poháralátét

2012. december 12., szerda

A vásárról

Ezen is túlvagyunk. Hát, első élménynek nem volt valami jó. Élveztem az egészet, jó volt kipakolni, jó volt hallani a dicséreteket, jó volt a társaság. De összesen 1 db labdát adtam el. A többi kézműves pedig vagy ennyit vagy ennyit sem. Lehet, hogy nem ebből a vásárból kéne következtetést levonni, mert alapjában véve ez egy játék vásár volt, így az anyukák inkább a játékokra voltak rákattanva. Volt olyan is, amikor egy pasi azt mondta a 700 forintos neszeszeremre, hogy nagyon drága....
Szóval kicsit csalódott vagyok. De férjem szerint ne ebből induljak ki, mert itt nem a kézművesek voltak központban.
Már arra is gondoltam, hogy hagyom a fenébe a pénzkeresős varrást, varrom ezentúl a családom dolgait, úgyis milliónyi ötletem van, aztán ha valakinek van valami kívánsága, azt megvarrom. Ahogy eddig is tettem.
Máskor meg arra gondolok, hogy nem hagyom abba, még többet, még szebbet, még igényesebbet és még választékosabbakat varrok.
Fene tudja.
Íme egy kép a kofákról. A piros kardigános vagyok én. 

2012. december 4., kedd

Először készültem vásárra

Barátnőm kitalálta, hogy lesz errefelé egy kreatív anyukák vására, mi lenne, ha kipakolnánk. Ő gyöngyözik, én varrok. Hát, legyen! Életemben ennyit nem varrtam még rövid időn belül. Eléggé izgatott is vagyok miatta, hogy vajon hogy fog sikerülni. Félek, hogy nem adok el semmit sem. Most kipróbálom magam, mennyire van kereslet rám. Vagyis a munkáimra.
Eddig ezeket varrtam /a többi képe még a fényképezőben van/:


Szettek, labdák, pzs tartók