2013. július 19., péntek

Táskák az elmúlt hónapokból

Varrok ezerrel, iszonyú sok dolog kikerült a kezem és a varrógépem alól, de a blogra aztán végképp nincs időm. Igyekszem sűrűbben jönni, de nem ígérek semmit.
Ezek a táskák készültek mostanában:

Sógornőmnek megtetszett az én piros tarisznyám, így szülinapjára varrtam neki is egyet

Kérésre készült ez a kislány táska

Szintén kérésre készült ez a tarisznya

Kérésre keresztszemes középpel, barna kordbársony

Azt kérték, hogy hatalmas legyen és lila-kék árnyalatokból, cipzárral. Sajnos a fotó nem éppen jó, élőben nagyon jók a színei. Ja! És azt elfelejtettem írni, hogy tanulgatom a szabad gépi tűzést is. A virág és a levél megy egyelőre a legjobban. 

Ez csak úgy, majd lesz gazdája

Szintén csak úgy

Ennek a táskának története van. Sok-sok évvel ezelőtt, amikor Szegeden jártunk, akkor turkáltam egy hálóinget, az az alsó fehér kék virágos anyag. Aztán most tavasszal, mikor újra Szegedre mentünk, akkor a turiban ráakadtam egy hatalmas anyag darabra, az volt az a sima kék, ami felül van. Szóval van, hogy anyagoknak évekig kell egymásra várniuk, mire összeházasítják őket egy táskában. Ezt szívesen megtartottam volna, d tudtam, hogy ennek lesz leggyorsabban gazdája. Sajnálom, hogy nincs több ilyen anyagom. 

Kérésre kalocsait hímeztem. Az anyagot a rendelő hozta, nem volt éppen jó választás sem a hímzés alá, sem ennek a táska fazonnak, de végül nem lett rossz. 

Szintén rendelésre és szintén hozták az anyagot. Nekem kicsit fura, hogy egyszínű alapon egyszínű  a virág. Alig bírtam rábeszélni őket, hogy legalább a virág közepe hadd legyen mintás. Én biztosan egyszínű alapra mintás anyagú virágot tettem volna. Így ez a táska nem annyira a szívem csücske. Jobban szeretek én anyagot választani.

Rendelésre készült ez a rocker táska. Ezt a logót kérték fekete táskára. És még extra kívánság volt, hogy extra hosszú legyen a pántja. Szerettem varrni, bármilyen félelmetes a végeredmény.

Ez szintén az egyik kedvencem. Kicsit nehezen szülte meg a megrendelő, hogy akkor milyet is szeretne, jó sok kört futottam anyag után, de csak sikerült. Ezen kicsit látszik a tűzés gyakorlásom. 
Ennyi. Valamelyik nap jövök a többi művemmel. 

3 megjegyzés:

vélemények